Vrije tijd? Wat nu?!

07 september 2018

Vrije Tijd? Wat nu?!

Ben je actief, creatief, muzikaal of avontuurlijk? Hou je van koken of doe je graag iets anders? Zoek je een leuke activiteit, een gezellige babbel of wil je toffe mensen ontmoeten? Maak kennis met het vrijetijdsaanbod van KVG en enkele andere organisaties!

Iedere persoon heeft recht op en nood aan vrije tijd om te doen wat je graag doet, je even te ontspannen, vrienden te ontmoeten, nieuwe dingen te ontdekken, de dagelijkse sleur te doorbreken,… Dit is niet anders voor mensen met een beperking. Maar om hun vrije tijd zinvol te vullen zijn kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking vaak afhankelijk van hun ouders of begeleiders.

Het is zeker voor ouders niet altijd eenvoudig om geschikte vrijetijdsactiviteiten uit te zoeken en aan te bieden • Welke mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding bestaan er voor personen met een beperking?

• Waar vind ik een geschikte, begeleide vrijetijdsbesteding voor mijn kind met een beperking?
• Wie kan mij helpen bij deze zoektocht?
• Kan mijn kind met een beperking ook naar een jeugdbeweging?
• Wat zijn de vakantiemogelijkheden voor mijn kind met een beperking? De vrijetijdswerking van KVG– Limburg zal het thema ‘vrijetijdsbesteding voor personen met een beperking’ inleiden en een aantal mogelijkheden op een rij zetten. Er zullen ook een aantal andere organisaties zoals De Regenboog, Autisme Limburg, Hannibal vakanties en AKABE hun werking komen voorstellen.

 

Dinsdag 25 september 2018 om 19u00

BUSO De Dageraad Tapstraat 13
3520 Kortessem

Vrije tijd? Wat nu?!